onsdag 18 januari 2012

INTE LÅNGT KVAR
Nu är det inte långt kvar tills vi ska redovisa inför klassen. Och själva redovisningen i sig har vi valt att dela upp så att var och en redovisar varsin delpunkt i vår undersökning. Gruppen gjorde först tillsammans en lista med viktiga punkter att ta med på redovisningen. Sen delade vi som sagt in de olika delm
omenten så att var och en fick redovisa och utveckla sin del.
Det är alltid lika spännande och svårt att koka ner en lång process av undersökande delmoment, diskussioner och avvägningar till något som man skall presentera och förklara för någon utomstående.

Idag ska vi tillsammans sammanställa redovisningen, både process-förklaringen och vår s.k. "färdiga produkt". Vi har redan kommit överens om en grov skiss över själva layouten med inspiration utifrån en bild som alla i gruppen gillade ur boken "Data Flow - Visualising Information in Graphic Design" som Mattias tipsade oss om.

Eftersom begreppet gränser är såpass vitt så har våra undersökande aktiviteter varit av väldigt spridd karaktär. Under processen har vi prövat, tänjt och undersökt olika gränser, både i grupp och i oss själva. Vi har gått på yoga tillsammans, haft knyt-frukost på biblioteket, dumpstrat mat, lagat och ätit samma mat samt frågat om vi kunde få mat med utgångna datum i olika matbutiker. Vi har även fortsatt med vårt nästintill besatta mätande och kartläggning av våra resvägar samt samlat data i allt ifrån utgångna datum till det faktiska avståndet mätt i centimeter oss i gruppen emellan.

För att lyckas sammanställa så mycket och vitt skild data (men som ändå hänger ihop) har vi valt att sammanställa den med hjälp av grafiska system och siffror, översatta i färgstapeldiagram för att enklare få en överskådlig bild.

Det känns so far so good och att det kan bli riktigt fint. Nu ska det bli spännande att se om vi lyckas förmedla oss på ett bra sätt samt att se hur det mottas och tolkas av andra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar