tisdag 10 januari 2012

INTERAKTIV GESTALTNING:
GRÄNSER


Idag fick vi alltså uppgiften presenterad för oss samt blev indelade i grupper. Under de kommande mötena med gruppen turas vi alla om att vara samtalsunderlättare samt sekreterare. Idag föll det på min lott att anteckna och här kommer en sammanfattning av vad vi diskuterade.

Gruppmöte 9/1-2012

I gruppen ventilerade vi alla först hur vi hade uppfattat uppgiften samt hur vi såg på begreppet gränser.
Som underlag för det fortsatta arbetet diskuterade och fördjupade vi oss i vad gränser kan vara för att på så sätt försöka finna någon gemensam knytpunkt som alla i gruppen kunde relatera till. Vi insåg snabbt att gränser är ett väldigt mångbottnat begrepp som kan kopplas till en mängd olika företeelser och faktiska saker, geografiska och fysiska gränser till regler och normer inom ett samhälle. Utifrån det sammanställde vi sedan en gemensam tankekarta.

En allmän känsla av nyfikenhet och förvirring infann sig men för att starta arbetet bestämde vi oss ändå för att börja någonstans (eftersom vi vid dagens slut skulle kommit fram till en startpunkt), och vårt undersökande arbete tog då sin start i kartor. På denna karta ska varje gruppmedlem markera ut sin resväg och platser där vi vistats dag för dag under arbetets gång för att undersöka våra egna geografiska gränser. Kanske resulterar det i en slutprodukt eller så leder det oss vidare till nya spår, vilket också är vår förhoppning, vad det "blir" vet vi ännu inte.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar