söndag 13 april 2014

Slagfält

Jag har samtalat, umgåtts och ritat tankekarta, för det kan vara bra att stöta sina idéer med andra, dels för att verbalisera för sig själv vad det är en håller på med men också för att få andras input på saker å ting. Jag håller just nu på att undersöka vad en socialiseringsprocess är. Vad det gör med en. Och vad betyder det egentligen "att vara sig själv" när vi ju hela tiden i olika sociala konstruktioner formas och omformas?
På något sätt är detta formande och omformande ett sorts ständigt uppbyggande av och förstörande av jaget. Jag finner det spännande och lite lustigt att det kan vara båda samtidigt. I vissa fall kan det bli en intrapsykisk konflikt, eller krig, sammandrabbning, kamp, slagfält osv mellan de olika sidorna. Vilka sidor vill en ha kvar och vilka inte? Är valet aktivt och ens eget eller sker det av sig självt? På de flesta arenor behöver en alltid på ett eller annat sätt även "villkora" sin närvaro eller tillhörighet, i tex en grupp, där en behöver tillföra något, även detta lägger jag in i slagfältstankarna.

Dela upp + bryta ned i mindre bitar + skapa nya perspektiv + vara anonym + smälta in + sammanfoga + i en större kontext =  ?

Jag vill inte delge långa samtal jag haft om detta så ovanstående är mer en väldigt avskalad beskrivning av vad jag håller på med. Jag spinner vidare på detta mer handgripligt under dagen. Tillsvidare får ni hålla till godo med några konstnärliga referenser som inspirerar till detta på ett eller annat sätt. Om en vill kan en också klicka sig in på min anslagstavla på Pinterest för  examenskursen här.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar