onsdag 18 januari 2012

RESEARCH
Vi har fått svar på mailet som vi skickade till Renova för några dagar sen, här är det i fulltext:

Hej

Tack för ditt mail ang sk sopdykning.

Vi på Renova arbetar bla med att samla in avfall- och återvinningsmaterial, men vi har också en omfattande utbildningsverksamhet. Inom Renovas miljöakademi utbildar företag och organisationer för att minska avfallet.

Vilket är det högsta steget på avfallstrappan. Du är helt klart på rätt väg, alltför mycket mat kanske slängs i onödan. Jag vet att det pågår en mängd aktiviteter i samhället för att minska matsvinnet.

När avfall ändå uppstår, måste det behandlas på ett miljöriktigt sätt. Tex används matavfall till framställning av Biogas. Jag vill bestämt avråda ifrån all form av sopdykning. Avfallshanteringen är idag till en del automatiserad. Det innebär att en container kan vara inbyggd med en komprimator, som komprimerar avfallet med vissa intervaller. Det görs för att minska antalet transporter. Att befinna sig i en container kan mao innebära livsfara. Avfall kan också slängas i en container när man minst anar det, även detta utgör en stor fara, om man vistas i en container. Till sist kan en lastbil hämta containern.
En sådan lastning går på några sekunder.....

Den juridiska delen är att avfallet tillhör det företag som har uppdraget att hämta avfallet. Avfallet utgör i detta läge en råvara till energiproduktion eller till framställning av nya produkter.
Vilket innebär att vi kommer in på begrepp som stöld, olaga intrång och inbrott. När det gäller straffvärde etc, så får jag hänvisa dig en domstol.

Om ni är intresserade, så kan jag erbjuda Er ett studiebesök på 1,5 tim. Då beskriver vi hur vi behandlar avfallet på ett miljöriktigt sätt.

Vi har visningar vid vår anläggning på Renovas miljöakademi, von utfallsgatan 29.

Ring eller mail mig för tidsbokning.


Med vänlig hälsning


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar