onsdag 18 januari 2012

REDOVISNINGEN
Vi delade upp dagens redovisning inom oss i gruppen, dels för att vår gränsundersökning skett i flera olika steg men också för att alla skulle vara delaktiga så att inte bara en stod och pratade. Min uppgift var att, sist av alla, knyta ihop säcken, alltså summera, fördjupa och återkoppla till det som redan sagts och allmänt prata om vår "slutprodukt".

Vi valde också att dela in presentationen i två delar, den ena och första delen när klassen fick komma in i klassrummet gjorde vi som ett vernissage där vi bjöd på dumpstrad saft och kakor gjorde på dumpstrad/utgången mat. Den andra delen var själva presentationen och redovisningen av vår själva process, där var och en berättade om de olika delarna och där vi visade ett bildspel från de olika delarna.

Anledningen till uppdelningen kom sig av att vi ville att vår "slutprodukt" skulle vara fristående från redovisningen av vår process. Även om de båda hänger ihop. Jag säger "slutprodukt" för att vi inte känner oss klara, arbetet kring gränser må ha mynnat ut i en tjusig plansch som står för de aktioner vi genomfört men alla diskussioner och tankegångar gör att arbetet även om det är avslutat, på ett sätt, ändå fortsätter. Till exempel har vi som grupp tänkt ha en filmkväll tillsammans där vi inte tänjer på några gränser, för att se hur det känns. Vi ligger även i, som en förlängning eller produkt av grupparbetet, startgroparna till en studiecirkel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar