onsdag 30 april 2014

Textskrivandet tar vid

Idag hade vi första handledningen på textdelen. Efteråt gick jag och lånade en hel drös med böcker som jag hoppas ska vara till hjälp i skrivandet. Några har jag läst/använt tidigare och andra inte och vissa av dem kanske inte alls är på just det jag tänkt skriva om men jag kanske kan plocka ut något ur dem. Så nu ska jag läsa och sålla för att se om det är något jag kan använda eller ej. Jag är alltså i insamlingsfasen av skrivprocessen och är peppad på att börja skriva. Däremot tycker jag att det känns svårare att formulera en frågeställning att utgå ifrån eftersom mitt gestaltande arbete är pågående. Den oron blev dock lugnad efter morgonens handledning, så nu ska jag som sagt börja läsa, läsa, läsa.


Böckerna jag lånat är:
_ Socialpedagogik och samhällsförståelse. Eriksson, L., Hermansson, H-E. & Münger A-C. (red). Brutus Östlings Bokförlag Symposium, Stockholm, 2004
_ Att bli sig själv. Brodin, M., Hylander, I. Liber AB, Stockholm, 1997
_ Identitet och våld: illusionen om ödet. Sen, A. Bokförlaget Daidalos AB, Göteborg, 2006
_ Socialpedagogik. Madsen, B. Studentlitteratur, Malmö, 2008
_ Det sociala livets emotionella grunder. Wettergren, Å., Starrin, B. & Lindgren, G. (red). Liber AB, Stockholm, 2008
_ Gruppsykologi: om grupper, organisationer och ledarskap. Svedberg, L. Studentlitteratur, 2007 (4:e upplagan)
_ Identity Development: Adolescense through adulthood. Kroger, J. Sage Publications, London, 2007 (2:a upplagan)

Förutom dessa har jag ställt mig på kö på Dialog, samspel och lärade (Dysthe, O) & Risker i kunskapens mellanrum: en studie i tre delar (positioner, färdriktningar, kartans vita fält) (Persson, J)
Jag fick också med mig referensen: http://trinhminh-ha.com/books/ från handledningen.

2 kommentarer:

  1. Hur gjorde du för att börja välja ut böcker? Sökte du mest utifrån din pedagogiska utgångspunkt eller talade ni om någon teori som kan appliceras? Jag känner just att min gestaltnings frågeställning också är luddig eller oklar, så frågan är hur den kan leda en, eller får den vänta? Har min första texthandledning nästa vecka. Glad första maj!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack ska du ha! Jag gjorde som sagt som det står i inlägget men kan förtydliga lite mer. Först tog jag de referenser jag använt tidigare när jag skrivit om liknande teman, sen sökte jag på nyckelord (typ identitet och socialisering) i UB:s databas och såg vad som kom upp och som skulle kunna tänkas vara av intresse, sen for jag till bibblan och bläddrade i dem för å se om de kunde vara behjälpliga. Jag botaniserade också i hyllorna där efter andra böcker som kunde passa. Du hittar det. och som sagt det kändes mycket bättre efter texthandledningen. Lycka till!

      Radera